Besmegeniai Blog

Nebūk besmegenis!!

Roman Polanski

leave a comment »

2009-12-22

R.Polanski iškėlė ieškinį 3 prancūzų leidiniams dėl publikuotų nuotraukų

 

Šveicarijoje namų arešto sąlygomis laikomas “Oskaro“ laureatas režisierius Romanas Polanski pateikė ieškinį trims prancūzų leidiniams dėl jo teisės į privatumą pažeidimo, antradienį pranešė šaltiniai teisme.

Lenkų kilmės prancūzų režisierius, kuris Jungtinių Valstijų yra ieškomas dėl seniau nei prieš 30 metų įvykdyto nepilnametės tvirkinimo, bylinėjasi su žurnalais “VSD“ ir “Voici“ bei laikraščiu “Le Journal du Dimanche“, teigia šaltiniai.

R.Polanski ir jo sutuoktinė, prancūzų aktorė Emmanuelle Seigne, siekia 75 tūkst. eurų (259 tūkst.litų) kompensacijos už leidiniuose pasirodžiusias nuotraukas ir jas lydėjusius straipsnius.

Nuotraukos, kuriose užfiksuoti jų vaikai, buvo padarytos Šveicarijos Alpių Gštado kurorte, kur nuo gruodžio 4 dienos R.Polanski yra laikomas namų arešto sąlygomis savo namelyje.

Poros pateiktas ieškinys bus nagrinėjamas teisme, Paryžiuje, sausio 12 dieną, pranešė šaltiniai.

R.Polanski buvo suimtas rugsėjo 26 dieną Šveicarijoje, kai atvyko dalyvauti kino festivalyje.

Pirmadienį Kalifornijos apeliacinis teismas atmetė R.Polanski prašymą nutraukti bylą, kurioje R.Polanski kaltinamas dėl neleistinų lytinių santykių su 13-mete 1978 metais.


2009-11-28

Kalėjime R.Polanski buvo sudarytos išskirtinės sąlygos

 

 

 

2009-11-27

Pareigūnai: R. Polanskis nebus paleistas iki pirmadienio

“Nei šiandien, nei savaitgalį jis nebus perkeltas į Gštadą“, – sakė Folco Galli (Folkas Galis), paminėdamas slidinėjimo kurortą, kuriame R.Polanski turi namelį ir pagal paleidimo sąlygas bus laikomas namų arešto sąlygomis, kol bus priimtas sprendimas dėl jo išdavimo Jungtinėms Valstijoms.

Ketvirtadienį buvo pranešta, kad kino kūrėjas netikėtai išsikovojo sprendimą paleisti jį už užstatą, kurio garantija bus šeimos butas Paryžiuje.

Teismas sakė, kad R.Polanski savo kalnų namelyje bus “nuolat sekamas elektroninėmis priemonėmis“ ir kad jeigu jis išeis iš valdos ar nusiims elektroninio sekimo apyrankę, įsijungs aliarmas. Teismas pridūrė, kad šio kino režisieriaus pabėgimo rizika vis dar laikoma didele.

Teismo sprendimas buvo netikėtas, nes anksčiau tokių filmų kaip “Rozmari kūdikis“ (Rosemary’s Baby), “Kinų kvartalas“ (Chinatown) ir “Pianistas“ (The Pianist) režisierius patyrė virtinę teisinių nesėkmių.

Teisingumo ministerija nurodė areštuoti R.Polanski rugsėjo 26 dieną, jam atvykus į Ciurichą atsiimti kino festivalio apdovanojimo už viso gyvenimo pasiekimus.

Praėjusį mėnesį teismas atmetė R.Polanski pirmąjį pasiūlymą užstatyti savo namelį Gštade, kuris, kaip tvirtina režisierius, sudaro daugiau kaip pusę jo asmeninio turto ir tikrai atgrasintų jį nuo pabėgimo, nes jis turįs du vaikus, kuriuos turi remti, kol jie baigs mokyklą.

Teismas vietoje to pareikalavo grynųjų ir šį kartą palankiai pažvelgė į R.Polanski pasiūlymą dėl banko garantijos ir jo šeimos namų praradimo, jei jis sugalvotų pabėgti.

Prieš tris dešimtmečius R.Polanski buvo apkaltintas 13-metės išžaginimu nugirdžius ją šampanu ir sudavus vaistų “Quaalude“. Tai įvyko per fotosesiją Los Andžele 1977 metais. Iš pradžių režisieriui buvo pateikti šeši kaltinimai sunkiais kriminaliniais nusikaltimais, tarp jų – išžaginimu panaudojus vaistus, vaiko tvirkinimu ir sodomija.

R.Polanski padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl lengvesnio kaltinimo turėjus neteisėtų lytinių santykių. Mainais į tai teisėjas sutiko panaikinti kitus kaltinimus ir nusiuntė jį į kalėjimą 90-ies dienų psichiatrijos ekspertizei. Vertintojas paleido jį po 42 dienų, bet teisėjas sakė, kad nusiųs jį atgal į kalėjimą atsėdėti viso 90 dienų termino.

Tada, 1978 metų vasarį, kai jam turėjo būti paskelbtas nuosprendis, R.Polanski pabėgo iš šalies ir nuo to laiko gyveno Prancūzijoje.


2009-11-25

R.Polanski bus išleistas iš kalėjimo už didelį užstatą

 


Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai     www.stats.lt - Tinklapiu reitingai, statistika, skaitliukas

Kino kūrėjas Romanas Polanski galės išeiti iš Šveicarijos kalėjimo, sumokėjęs 4,5 mln. Šveicarijos frankų užstatą, pranešama šveicarų laikraščio “Tribune De Geneve“ interneto svetainėje.

Pasak laikraščio, tokį sprendimą priėmė Šveicarijos federalinis teismas.

“Teismas mano, kad sumokėtas užstatas ir kitos priemonės – jo asmens dokumentų sulaikymas, elektroninė jo gyvenamos vietos kontrolė – sumažins pabėgimo riziką“, – sakoma teismo nutarime.

Šveicarijos policija suėmė 76 metų Oskaro laureatą pagal JAV išduotą tarptautinį arešto orderį, kai R.Polanski šių metų rugsėjo 26 dieną atvyko į Ciurichą atsiimti kino festivalio apdovanojimo už viso gyvenimo pasiekimus.

R.Polanski 1978 metais pabėgo iš Jungtinių Valstijų, kai jam Los Andžele buvo iškelta byla dėl neleistinų lytinių santykių su 13-mete.

Romanas Polanskis už užstatą nebus paleistas iki pirmadienio, penktadienį žurnalistams sakė Šveicarijos teisingumo ministerijos atstovas, kuris pažymėjo, kad pareigūnai dar negavo 4,5 mln. frankų (10,2 mln. litų) užstato.

Anksčiau šią savaitę R.Polanski nuspręsta paleisti už didelį užstatą, tad Kalėdas ir Naujuosius metus jis sutiks namų arešto sąlygomis savo kalnų namelyje slidinėjimo kurorte Gštate.

Kartu su režisieriumi kameroje laikytas Yussi Akramas pasakojo Šveicarijos radijui, kad kiti kaliniai pavydėjo „Oskaro“ laureatui, nes jam buvo dažnai leidžiama skambinti žmonai ir advokatams.

Be to, režisieriaus kameroje buvo įrengtas specialus pagalbos mygtukas, kuriuo buvo galima iškviesti kalėjimo prižiūrėtojus.

Tačiau R.Polanski ilgametis draugas Januszas Morgensternas sakė Lenkijos radijui, jog du kalėjime praleisti mėnesiai režisierių labai paveikė.

 „Baimė, kurią jis jaučia Jungtinėms Valstijoms, yra ties panikos riba. Jis taip ilgai gyveno su ta baime, kad ši tapo visa nustelbianti“, – nurodė jis.

J.Morgensternas pasakojo, kad jo draugas kalėjime tapo labai prislėgtas ir neteko daug svorio.

R.Polanski padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 13–metės išžaginimo per vieną vakarėlį Holivude 1977 metais. Režisierius pabėgo į Paryžių 1978 metais, nelaukdamas, kol teismas paskirs jam bausmę.


 

Šveicarijoje sulaikytam garsiam kino režisieriui Romanui Polanski kalėjime buvo sudarytos išskirtinės sąlygos, sakė buvęs jo kameros draugas.

R.Polanski šių metų rugsėjį buvo sulaikytas dėl Los Andžele prieš 32 metus iškeltos nepilnametės tvirkinimo bylos, o šiuo metu Jungtinės Valstijos siekia, kad režisierius būtų joms išduotas.

Written by BESMEGENIAI

27 lapkričio, 2010 2:03 am

Įrašyta kategorijoj Žvaigždės

Tagged with

Parašykite komentarą